Cursussen

Crash Course Community-driven Financing

Ben je op zoek naar slimme manieren om community’s te betrekken bij de financiering van je onderneming, project of initiatief? Heb je behoefte aan het totaaloverzicht? Ken je crowdfunding, maar heb je het gevoel dat er meer is? Doe dan mee met de Crash Course Community-driven Financing. In één dag word je zelf expert in het brede en groeiende spectrum aan strategieën en instrumenten om je doelgroep, followers, fans, klanten, andere sympathisanten en lokale gemeenschappen actief bij financiering aan te haken.

Vrienden van... en andere duurzame financieringsrelaties

voor: maatschappelijke initiatieven | sociale ondernemingen

In deze workshop maak je aan de hand van concrete voorbeelden en ervaringsverhalen kennis met de ins en outs van uiteenlopende constructies voor langlopende financiële relaties, zoals vrienden van-constructies en businessclubs. Bovendien ga je actief aan de slag met je eigen casus. Aan het eind van de workshop heb je daarmee voldoende kennis en aanknopingspunten om zelf te kunnen doorpakken.

Beoordelen van sociale ondernemingen

voor: fondsen | andere financiers

Fondsen krijgen regelmatig aanvragen van sociale ondernemingen. Voor projectadviseurs is het soms lastig in te schatten hoe zij met dergelijke aanvragen om moeten gaan. Want wat is de verhouding tussen een stichting en een BV? Hoe lees je een liquiditeitsbegroting? Welke vragen moet je stellen rondom het ‘ondernemen’ in relatie tot het sociale doel van een aanvraag? En hoe weeg je de antwoorden? Deze cursus gaat op al die vragen in.

Alleen te boeken als in-company variant

Andere diensten