Cursussen

Crash Course Financiering van Impact

voor: sociale ondernemingen | maatschappelijke initiatieven | andere impactgedreven organisaties

Je bent sociaal ondernemer of je hebt een maatschappelijk initiatief. Waar haal je het geld vandaan om een goede start te maken én om daarna door te groeien en te blijven bestaan? Welke financiers lopen er warm voor de impact die jij wil maken? En hoe telt die impact mee in financieringsbesluiten? In deze crash course treed je buiten de gebaande paden en werk je in sneltreinvaart aan je eigen financieringsstrategie.

Community-gedreven Financiering

voor: ondernemers | maatschappelijke organisaties

Ben je op zoek naar slimme manieren om community’s te betrekken bij de financiering van je onderneming, project of initiatief? Heb je behoefte aan het totaaloverzicht? Ken je crowdfunding, maar heb je het gevoel dat er meer is? Doe dan mee met Community-gedreven Financiering. Met deze cursus word je zelf expert in het brede en groeiende spectrum aan strategieën en instrumenten om je doelgroep, followers, fans, klanten, andere sympathisanten en lokale gemeenschappen actief bij financiering aan te haken.

Vrienden van... en andere duurzame financieringsrelaties

voor: maatschappelijke initiatieven | sociale ondernemingen

In deze workshop maak je aan de hand van concrete voorbeelden en ervaringsverhalen kennis met de ins en outs van uiteenlopende constructies voor langlopende financiële relaties, zoals vrienden van-constructies en businessclubs. Bovendien ga je actief aan de slag met je eigen casus. Aan het eind van de workshop heb je daarmee voldoende kennis en aanknopingspunten om zelf te kunnen doorpakken.

Adviseren over Financiering van Impact

voor: ondersteuners van maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen

Heb jij een functie waarbij je maatschappelijke initiatieven en/of sociaal ondernemers helpt om hun dromen te realiseren? En komen daar vragen over financiering bij kijken? Dan is de cursus 'Adviseren over Financiering van Impact' interessant voor je. Je krijgt een compleet overzicht op bestaande, nieuwe en aankomende financieringsinstrumenten en -mogelijkheden voor de mensen en organisaties die je ondersteunt.

Beoordelen van sociale ondernemingen

voor: fondsen | andere financiers

Fondsen krijgen regelmatig aanvragen van sociale ondernemingen. Voor projectadviseurs is het soms lastig in te schatten hoe zij met dergelijke aanvragen om moeten gaan. Want wat is de verhouding tussen een stichting en een BV? Hoe lees je een liquiditeitsbegroting? Welke vragen moet je stellen rondom het ‘ondernemen’ in relatie tot het sociale doel van een aanvraag? En hoe weeg je de antwoorden? Deze cursus gaat op al die vragen in.

Alleen te boeken als in-company variant

Andere diensten