Over

Over Social Finance Matters

Welkom bij Social Finance Matters, waarop ik publiceer of trends, ontwikkelingen en mijn eigen werk rond ondersteuning van impact- en missiegedreven ondernemers, projecten en innovatie. Ik zet me in voor een sterke en toegankelijke infrastructuur voor ondersteuning van sociale en innovatieve ondernemingen en initiatieven die aan impact (sociaal, cultureel, ecologisch) minimaal evenveel waarde hechten als aan financiële opbrengsten. 

Termen als sociaal ondernemen, sociaal financieren, ‘community finance’, ’venture philanthropy’, ‘civic crowdfunding’ en ‘impact investing’ worden tegenwoordig regelmatig gebruikt. Filantropie, investeringsmarkt en publieke financiering komen elkaar op nieuwe manieren tegen. Dat vraagt om nieuwe kennis en competenties bij zowel financiers als geldvragers als allerlei betrokken tussenpartijen. Mijn werkterrein met Social Finance Matters ligt in dat dynamische en snel veranderende speelveld. Hieronder staan de vijf thema’s waarop ik me in het bijzonder richt:

  • Toegankelijke financieringsinstrumenten
  • Vernieuwende financieringsvormen
  • Goede ondersteuning (ook vanuit overheden)
  • Onderwijs en vaardigheden
  • Systeemverandering

Ik heb jarenlange ervaring op het terrein van ondersteuning en financiering van sociale impact en maatschappelijk initiatief, (sociale) innovatievraagstukken en -methoden, en ontwikkeling van businessmodellen. Ik ben onder meer mede-oprichter en oud-directeur van Voor je Buurt, wereldwijd een van de eerste crowdfundingplatformen voor maatschappelijke initiatieven. Ik startte mijn loopbaan als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en Technische Universiteit Delft. Daarna was ik tien jaar verbonden aan denktank Nederland Kennisland en secretaris van het Topteam Creatieve Industrie en de Creative Council.

 

Verder behoor ik tot de kleine groep mensen die nog steeds warm wordt van het idee voor een echte berg in Nederland. En dat heeft echt niet alleen met mijn voorliefde voor bergen te maken.

Ik vertel je graag meer, en ben benieuwd naar jouw verhaal en/of het verhaal van je organisatie!

Graag tot spreeks, 

Martijn Arnoldus

Dit zijn mijn diensten

Je kunt mij benaderen voor onder meer de onderstaande diensten. Ik verken graag hoe we samen kunnen werken. 

Doe mee met de Crash Course

Doe mee met de Crash Course Financiering van Impact. In één middag word je zelf expert in het brede en groeiende spectrum aan financiers en instrumenten die aan sociale of ecologische impact minstens evenveel belang hechten als aan financiële opbrengsten.