Over

Over Social Finance Matters

Welkom bij Social Finance Matters, waarop ik publiceer over trends, ontwikkelingen en mijn eigen werk rond financiering van sociale impact. Al jaren houd ik mij bezig met innovatie rond actuele maatschappelijke uitdagingen, en financiering is daarbij in mijn professionele leven een steeds belangrijkere component geworden. Voor mezelf houd ik al lange tijd een papieren, en later digitaal kladblok bij, met interessante ontwikkelingen op het financieringsvlak. Je bent nu eigenlijk te gast op mijn ‘openbare memoblok’. Voor zover de berichten op Social Finance Matters een mening vertolken of duidelijk een standpunt innemen, zijn dat dus mijn persoonlijke ideeën en beoordelingen.

Bij het bekostigen van vernieuwende manieren om actuele maatschappelijke vraagstukken te lijf te gaan, wordt steeds vaker gekeken naar de maatschappelijke impact of meerwaarde die gerealiseerd wordt. Termen als sociaal ondernemen, sociaal financieren, ‘community finance’, ’venture philanthropy’, ‘civic crowdfunding’ en ‘impact investing’ worden tegenwoordig regelmatig gebruikt. Filantropie, investeringsmarkt en publieke financiering komen elkaar op nieuwe manieren tegen. Dat vraagt om nieuwe kennis en competenties bij zowel financiers als geldvragers als allerlei betrokken tussenpartijen. Mijn werkterrein met Social Finance Matters ligt in dat dynamische en snel veranderende speelveld. 

Ik heb jarenlange ervaring op het terrein van financiering van sociale impact en maatschappelijk initiatief, (sociale) innovatievraagstukken en -methoden, en ontwikkeling van businessmodellen. Ik ben onder meer mede-oprichter en oud-directeur van Voor je Buurt, wereldwijd een van de eerste crowdfundingplatformen voor maatschappelijke initiatieven. Ik startte mijn loopbaan als onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en Technische Universiteit Delft. Daarna was ik tien jaar verbonden aan denktank Nederland Kennisland en secretaris van het Topteam Creatieve Industrie en de Creative Council.

Voor mijn bredere werk op het terrein van innovatie, living labs en opschaling van impact wijs ik je ook graag op Scale Matters. En voel je uitgenodigd om hieronder te bekijken welke diensten ik aanbied.

Verder behoor ik tot de kleine groep mensen die nog steeds warm wordt van het idee voor een echte berg in Nederland. En dat heeft echt niet alleen met mijn voorliefde voor bergen te maken.

Ik vertel je graag meer, en ben benieuwd naar jouw verhaal en/of het verhaal van je organisatie!

Graag tot spreeks,

Martijn Arnoldus

Dit zijn mijn diensten

Je kunt mij benaderen voor onder meer de onderstaande diensten. Ik verken graag hoe we samen kunnen werken. 

Expert worden?

Doe mee met de eendaagse crash course Community Finance. Speciaal voor niet-financiële professionals die grip willen krijgen op de belangrijkste vragen, ontwikkelingen en trends rondom de financiering van maatschappelijk initiatief.