Financieringsrelaties opbouwen voor impact ondernemen

Op 30 juni 2021 verzorg ik samen met Gemeente Haarlem en Stichting Stadsgarage de eerste van een serie bijeenkomsten rond de knelpunten en kansen bij het opbouwen van financieringsrelaties voor impact ondernemen. De bijeenkomsten komen voort uit het Actieprogramma Impact Ondernemen van Haarlem, en raken (aan alle kanten) ook aan de landelijke City Deal Impact Ondernemen.

We werken met een (uitgeklede) customer journey methodiek om in sneltreinvaart in kaart te brengen waar impact ondernemers én financiers tegenaan lopen als ze met elkaar in zee gaan. En om daar vervolgens concrete acties uit naar voren te halen die de ondernemers of financiers zelf kunnen oppakken, of die in samenwerking met elkaar of met de overheid kunnen worden uitgevoerd.

Tijdens de eerste bijeenkomst zitten financiers uit de volle breedte van het financieringslandschap (van fonds tot bank en alles ertussenin) bij elkaar om te delen wat voor hen de uitdagingen en knelpunten zijn in het proces van zoeken en identificeren van investeringskansen, tot het onderhouden van een duurzame relatie met impact ondernemers. Ondernemers die impact voorop hebben staan, doen vervolgens hetzelfde, maar dan vanuit hun perspectief op hoe zij met financiers werken.

Na de zomer leggen we die verschillende paden op elkaar, in een sessie waarbij financiers en ondernemers samen aan tafel zitten.

De bijeenkomsten zijn op uitnodiging. Maar wil je meer weten, neem dan vooral contact met me op.