Bouwstenen van een Financieringsstrategie (voor maatschappelijke initiatieven)

Omschrijving

Je bent startend sociaal ondernemer of je hebt een maatschappelijk of sociaal innovatief project. Waar haal je het geld vandaan om een goede start te maken én om daarna door te groeien en te blijven bestaan? 

In de cursus Financieringsstrategie leer je waar je hoe je een start maakt met een goede financieringsstrategie. Je leert vooruit denken, goed af te wegen wat je echt aan financiële middelen nodig hebt, en maakt kennis met andere vormen dan de – voor veel maatschappelijke organisaties – gebruikelijke fondsenwerving en overheidssubsidies.

Aan de orde komen onder andere: 

  • bouwstenen van een financieringsstrategie,
  • financieringsinstrumenten,
  • de voor- en nadelen van verschillende rechtsvormen voor het vinden en krijgen van financiering,
  • uiteenlopende manieren om je doelgroep(en) op een slimme manier te betrekken bij financiering.

De cursus is opgebouwd uit een mix van werkvormen. Naast korte inleidingen ga je als deelnemer individueel of met elkaar actief aan de slag met je eigen casus.

Voor welke doelgroep?

Deze workshop is speciaal voor sociaal ondernemers en voor maatschappelijke initiatieven met ambitie om duurzaam te blijven voortbestaan. 

Wat levert het je op?

  • Je weet hoe je een financieringsstrategie opzet voor je eigen onderneming of project.
  • Je kunt beredeneerde keuzes maken uit financieringsinstrumenten/-financiers.
  • Je weet waar je interne actiepunten liggen om je strategie te kunnen realiseren.
  • Je hebt zicht op de belangrijkste trends en ontwikkelingen, weet hoe het speelveld eruit ziet en vanuit welke belangen de verschillende spelers opereren.

Het programma

Dit is een avondvullende cursus, waarbij je afwisselend korte inleidingen krijgt en in tweetallen of kleine groepjes zelf aan de slag bent met je eigen casus.

De precieze invulling van het programma deels afhankelijk van interessen, vragen en verwachtingen die deelnemers bij aanmelding hebben aangegeven. 

Data

Deze cursus wordt in principe alleen op aanvraag van een gemeente of andere organisatie gegeven. Soms is open inschrijving dan ook mogelijk. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus kun je me bereiken op:

   +3185 0185 071