Financieringsstrategie voor sociaal ondernemers en maatschappelijke pioniers

Omschrijving

Je bent startend sociaal ondernemer of je hebt een maatschappelijk of sociaal innovatief project. Waar haal je het geld vandaan om een goede start te maken én om daarna door te groeien en te blijven bestaan? 

In de workshop Financieringsstrategie leer je waar je op moet letten en wat je moet weten om de funding op orde te krijgen. 

Aan de orde komen onder andere: 

  • financieringsinstrumenten uit de volle breedte van het financieringsveld (filantropie, impactinvesteren, hybride constructies, crowdfunding),
  • de voor- en nadelen van verschillende rechtsvormen voor het vinden en krijgen van financiering,
  • uiteenlopende manieren om je doelgroep(en) op een slimme manier te betrekken bij financiering.

De workshop is opgebouwd uit een mix van werkvormen. Naast korte inleidingen ga je als deelnemer individueel of met elkaar actief aan de slag met je eigen casus.

Voor welke doelgroep?

Deze workshop is speciaal voor startende sociaal ondernemers en voor maatschappelijke initiatieven met ambitie om duurzaam te blijven voortbestaan. 

Wat levert het je op?

  • Je weet hoe je een financieringsstrategie opzet voor je eigen onderneming of project.
  • Je hebt overzicht in het brede veld van financiering voor maatschappelijke impact.
  • Je hebt zicht op de belangrijkste trends en ontwikkelingen, weet hoe het speelveld eruit ziet en vanuit welke belangen de verschillende spelers opereren.
  • Je weet in de basis hoe de belangrijkste bestaande en experimentele financieringsinstrumenten werken. Jargon zoals venture philanthropy, impact investing hebben geen geheimen meer voor je.

Het dagprogramma

De workshop duurt 2,5 of 3 uur, waarbij je afwisselend korte inleidingen krijgt en in tweetallen of kleine groepjes zelf aan de slag bent met je eigen casus.

De precieze invulling van het programma deels afhankelijk van interessen, vragen en verwachtingen die deelnemers bij aanmelding hebben aangegeven. 

Data

Deze cursus wordt in principe alleen op aanvraag van een gemeente of andere organisatie gegeven. Soms is open inschrijving dan ook mogelijk. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursus kun je me bereiken op:

   +3185 0185 071